צוות התכנון של פארק אגם ברוך החל לבנות את התוכניות בהתאם לתוצאות הדיונים במפגש שיתוף הציבור
הציבור הגיע ואמר את דברו. במכללת עמק יזרעאל התקיים בשבוע שעבר כנס שיתוף ציבור שבו הוצגו לתושבי האזור החלופות השונות להקמת פארק רחב ידיים (כ-4,500 דונם) בשטח אגם כפר ברוך. קרוב למאתיים איש נטלו חלק בקבוצות הדיון שהתקיימו אודות החלופות השונות להקמת הפארק, השמיעו את קולם והעלו מספר רעיונות יצירתיים אשר יבואו כעת לידי ביטוי בעיבוד וגיבוש התוכנית.
את תהליך הקמת הפארק מובילים אנשי רשות ניקוז ונחלים קישון בשיתוף עם קק"ל, חברת מקורות, המועצה האזורית עמק יזרעאל, המשרד להגנת הסביבה, רשות הטבע והגנים ורשות מקרקעי ישראל. כמו כן נוטלים חלק בפרוייקט אנשי החברה להגנת הטבע, חיל האויר, רכבת ישראל, רשות העתיקות, משרד החקלאות ופיתוח הכפר וגורמים נוספים.
התהליך הייחודי, שטרם התרחש כמותו באזור, החל בכנס רב משתתפים שנפתח בדברי ברכה של ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אייל בצר. בדבריו הדגיש בצר, כי האגם צריך לשלב בתוכו את הצורך לשמור על אוצרות הטבע שלב העמק נהנה מהם, לצד הרצון לפתח אתר בילוי מתקדם ואיכותי עבור תושבי האזור וחובבי הטבע בישראל.
אחריו נשא דברי ברכה מנהל מחוז צפון של הקרן הקיימת לישראל, יפתח הרחול, אשר קרא לשמור על תנופת העשייה שנוצרה בקרב העוסקים בפרוייקט. "זו העת להקים מינהלת שתנווט ותרכז את המאמצים להקים פארק באגם כפר ברוך. אנחנו בקק"ל רואים כבר שנים רבות צורך בהקמתו של הפארק לרווחת תושבי האזור ואזרחי ישראל בכלל".
את פרק הברכות חתם מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים קישון, חיים חמי. בדבריו הבהיר חמי, כי הבחירה בתהליך של שיתוף הציבור בקידום הפארק מבטאת את הרוח המנשבת ברשות ניקוז ונחלים קישון. "יש מי שטוענים כי שיתוף הציבור ופתיחת התוכניות בפני כולם היא כאב ראש ואנחנו אומרים: להיפך. השקיפות היא חלק בלתי נפרד מפעילותנו ויש בה כדי לקדם עוד יותר את השמירה על הסביבה".
את החלופות השונות הציגה לציבור מתכננת הפרוייקט, אדריכלית הנוף טלי טוך ממשרד טוך-סרגוסי. לאחר שהוצגו התוכניות השונות, התפזרו הנוכחים לעשר קבוצות דיון שבהן השמיעו התושבים את העדפותיהם. צוות הניהול של הפרוייטק ממשרד ליגם אורבניקס אסף את ההערות, יעבד אותן ויעבירן לצוות התכנון שיעצב את תוכנית הפארק.
את האירוע הינחה העיתונאי ואיש גלי צה"ל אביב לביא.
בסיום הערב הירצה הסופר מאיר שלו, המתגורר בעמק יזרעאל, על המורה לטבע בספרו 'רומן רוסי'.
הידעת??
historyטחנת קמח היסטורית, תהפוך למרכז ההדרכה הראשון בארץ לשיקום נחלים
לאורך הקישון עברה דרך הים העתיקה שחיברה בימי קדם את מצרים עם סוריה, אנטוליה, ומסופוטמיה. ערים עתיקות רבות נבנו באגן הקישון, עדות לכך נמצאת בתלים הרבים אותם ניתן לראות כיום. הגדולים והחשובים בינהם: תל יקנעם, תל מגידו, תל שמרון, תל קשיש ותל חנתון.