רשות ניקוז ונחלים קישון
רשות ניקוז ונחלים קישון הינה גוף סטטוטורי עצמאי, הפועל מתוקף חוק הניקוז וההגנה מפני שיטפונות התשי”ח 1957, חוק הנחלים והמעיינות (1965) וחוק המים (1959).
תחום האחריות של הרשות הוא כל אגן ההיקוות של נחל הקישון ששטחו 1100 קמ"ר.
בתחום זה, פועלת רשות ניקוז ונחלים קישון ע"פ תפיסה אגנית המשלבת בין ראיה פיזית, סביבתית ואנושית ליצירת מענים מיטביים לצורכי השימור והפיתוח ברחבי האגן.
במסגרת פעילותה, עוסקת הרשות בתכנון וביצוע פרוייקטים לשיפור תיפקודם של הנחלים כבתי גידול ומערכות אקולוגיות יחודיות, כעורקי ניקוז המסוגלים להוליך ספיקות גבוהות באיזורים מפותחים וכאזורי נופש, פנאי ולמידה.
אגן ההיקוות של הקישון
שטח אגן ההיקוות של נחל הקישון הוא השני בגודלו מבין נחלי החוף כ- 1100 קמ"ר.
אגן ההיקוות כולל את כל יובליו של הקישון, העיקריים מבינהם: נחל ציפורי, נחל גדורה, נחל השופט, נחל מזרע, נחל עדשים, נחל בית לחם ונחל הקיני.
בתחום אגן ההיקוות של הקישון שוכנות 35 רשויות מקומיות החברות במליאת הרשות, לפי החלוקה הבאה:
9 ערים
7 מועצות אזוריות
19 מועצות מקומיות.
מספר התושבים באגן הההיקוות: כ- 750,000.
קבצים להורדה
הידעת??
parksפארק אקולוגי על שטח של אלפי דונמים מתוכנן בלב עמק יזרעאל
אגם ברוך, נחפר בשנות החמישים על ערוץ הקישון, לצורך תפיסת מי שיטפונות להשקיה חקלאית. באגם ברוך השתמרו מיני צומח רבים שאפיינו את נוף הביצות של עמק יזרעאל וקיימים בו שפע של מיני ציפורים, ביניהן מינים נדירים בסכנת הכחדה עולמית. באתר תוכלו לפגוש פלמינגו, עיט שמש (דורס בסכנת הכחדה חמורה עם מוטת כנפיים באורך 2.2 מטרים) ו-30 % מהאוכלוסייה העולמית של המין הנדיר ברווז משוייש. כיום משמש האתר לויסות מי שטפונות ותפיסת מים לצורכי השקיה. רשות ניקוז ונחלים קישון מקדמת הקמה של פארק אקולוגי שיכלול שיקום בתי גידול לחים, שבילי הליכה ורכיבה, נקודות תצפית, בריכות קבועות ומרכז מבקרים. כל זאת במרחק הליכה מתחנת כפר ברוך העתידית של רכבת העמק.